Welkom, bezoeker! [ Registreren | Login

€4.50

DE AFRIKAANSE PRACHTVINKEN – In zeer goede staat!

  • Straat: Drapeniersdonk 317
  • Stad: Apeldoorn
  • Provincie: Gelderland
  • Land: Netherlands
  • Postcode: 7326 AL
  • geplaatst: 8 november 2016 21:04
  • Loopt af: Deze Advertentie is verlopen
scannen0071
scannen0068

Uitgebreide omschrijving

Redactie Over Dieren. DE AFRIKAANSE PRACHTVINKEN – Voeding, Verzorging, Aanschaf, Huisvesting, Voortplanting, Gezondheid en nog veel meer -, 64 blz., geillustreerd in kleur, oorgineel omslag ca. 21x15cm., 1e druk, Welzo Media Productions. Warffum 2002. Een perfect – in goede staat – exemplaar van deze interessante en praktische uitgave! Verzending per post na ontvangst betaling. Verzendkosten koper. Kzw3.

Samenvatting: Er zijn zo’n 125 soorten prachtvinken, waarvan er 80 uit Afrika komen. Het houden van deze tropische vogels is niet iets voor beginners, zo wordt duidelijk in dit boek. Het vergt veel kennis, tijd en discipline om er voor te zorgen dat de prachtvinken die u in de voliere – binnen of buiten – houdt, goed worden verzorgd. De auteur geeft gedetailleerde adviezen over de juiste huisvesting, voeding en ook over aanschaf van de prachtvinken.
De meest voorkomende soorten worden beschreven; dit boek bevat specifieke informatie over voeding en kweek per soort en over het gebied waar de vogel voorkomt. Prachtige foto’s van mannetjes en poppen.
Het houden en kweken van Afrikaanse prachtvinken is aan vele regels gebonden, met name op het gebied van import en export. Indien u besluit om prachtvinken te houden, wordt u geadviseerd contact op te nemen met de speciaalclub Afrikaanse prachtvinken.
Bent u eenmaal in de ban van deze prachtige vogels, dan is dit boek een absolute aanrader.

Recensie: Een flink aantal soorten Afrikaanse prachtvinken komt aan de orde. De samenstellers schenken terecht de nodige aandacht aan het feit dat deze soort, gehouden in kooi of voliere, kritisch wordt gevolgd door dierenbescherming en milieubeweging: huisvesting en verzorging dienen optimaal zijn. De schrijvers geven, in samenwerking met de Speciaalclub Afrikaanse Prachtvinken, deskundige voorlichting over aanschaf, de juiste voeding en de vraag: hoe houd ik feitelijk vogels? Daarna volgt een beschrijving van vijftien soorten die alle in kleuren worden afgebeeld, met informatie over de kweek. Op de laatste pagina’s informatie over de speciaalclub en belangrijke adressen; ook wordt de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, onder wiens auspicien deze aflevering van Over Dieren uitkomt, voorgesteld. Bevat kleurenfoto’s van verschillend formaat.

Paul Kwast

Geen tags

1191 keer bekeken, 1 vandaag

  

plaatsings ID: 44658222fc2baf69

Rapporteer probleem

Je verzoek wordt verwerkt , even geduld aub ....

Laat een reactie achter

UA-80302103-1